Méhecske csoport

Kedves Szülők!

2020. 03. 24-től online kapcsolat tartás lép életbe, minden kedves családot, a szülőket e- mail címükön értesítünk, ott küldjük a  tematikát, játékos tevékenységeket, ötleteket, stb.  kicsit megkönnyítve az otthoni életet, az idő tartalmasabb eltöltéséhez, a gyermekek fejlődéséhez próbálunk segítséget nyújtani. Ha kérdésük van, segítséget szeretnének kérni, bátran írjanak, természetesen továbbra is hívhanak bennünket, telefonálhatnak. Tisztelettel: Ibi néni  Márti néni.

 

 

TISZTELT SZÜLŐK!

2020. március 14.-i koronavírussal kapcsolatos egyénenkénti telefonos  tájékoztatás megtörtént, az ott közöltek visszavonásig érvényesek. Magyarország  Kormánya és az Operatív Törzs által hozott döntések, törvények mérvadóak.

Az erre a nevelési évre meghirdetett minden óvodai és csoportos program elmarad.

A logopédus Márti néni tájékoztatása:

A válsághelyzet miatt, a logopédiai munkavégzés 2020.03.16-tól szüneteltetésre kerül visszavonásig.  

A logopédiásoknak vannak könyveik. Ismételjenek, gyakoroljanak, s ha már egy hang fel volt adva szavakban, akkor lehet tovább lépegetni, ha tisztán ejti a tanult hangot." Most van lehetőség sokat beszélgetni, naponta mesé olvasni. Az anyanyelv az "anyaölben"magától is fejlődik, még ha egyenlőre a direkt terápiát nem is tudjuk véghez vinni. Nagyon sajnálom, nem rajtam múlik! Gondolkodom még, hogy mit lehet csinálni a törvények betartása mellett!   

Tisztelettel és szeretettel! Nagyné Kele Márta gyógypedagógus - logopédus

Mivel nincs zárt  facebook csoportunk, gyakorlatban online közösségi oldalon nem kommunikálunk, ezért ezen a felületen informálódhatnak.

Vigyázzanak magukra, tisztelettel Ibi néni és Márti néni.

Vecsés, 2020.03.18.

Kedves Szülők!

A kialakult helyzetre való tekintettel a továbbiakban sajnos nem a gyermek óvodájában történik majd a logopédiai foglalkozás, hanem emailben kapott anyagok segítségével, a szülőkkel otthon. Ez a helyzet mindenkinek új, a héten a szervezés folyik. A jövő héttől rendszeresen küldeni fogok otthon is kivitelezhető fejlesztő feladatokat.

A gyermekek többsége ősszel megkezdi az iskolát, ezért az iskolaérettséghez szükséges részképességek fejlesztését célzó feladatokat is kapnak majd. A feladatok elvégzését, az otthoni gyakorlást nem fogom senkitől sem számon kérni.

A héten nyugodtan gyakorolhatják az év elején beragasztott ajak- és nyelvgyakorlatokat tükör előtt, illetve az adott hanghoz kapcsolódó feladatokat (amiket kijelöltem a munkafüzetből/lapot ragasztottam a füzetbe.

Az egész óvodai csoport azért kapja meg, mert óvódánként 1-1-kontakt személyen keresztül  érem el a logopédiásokat.  A hároméveseknél a beszédkedv kialakítása a cél.

Az októberi szülői értekezletből idézek” Vannak szülők, akik megértik a jelen helyzet időbeli, térbeli, történelmi lehetőségeit és ölbe veszik gyermeküket. A pici feladatokat komolyan veszik, mintha osztályoznék, …Ráéreznek a tanulás jó ízére. Rájönnek, hogy az elfoglaltságukból kiszakított, elkülönített időnek és a szakemberektől kapott pici feladatoknak komolyan vétele többszörös vetés a gyermek életében.
az ölmeleg meghosszabbítása,
a közös tanulás tanulása,
a kitartás, küzdés,
a tekintélytisztelet,
a feladatok komolyan vétele, mind olyan vetés, amely felnőtt korukig elkíséri őket.”

A hozzám járó gyermekeket megpróbálom telefonon is elérni, az egyéni kérdések megbeszélése céljából. Ehhez türelemre lesz szükség, mert sokan vagyunk.

Akinek sürgős kérdése van, írhat. /Legyen benne a gyermek neve, óvodája , csoportneve / Megpróbálok válaszolni.   Email címem;   nagykelem@gmail.com

Üdvözlettel!  Nagyné Kele Márta

         gyógypedagógus – logopédus

Üllő, 2020. 03. 19.